Facebook hozzászólás
128

Könnyű, habos szőlős-mascarponés piskóta

Könnyű, habos, gyümölcsös desszert, gyorsan elkészíthető.                     

Hozzávalók: 25 deka mascarpone, 30 deka csemegeszőlő, 4 evőkanál porcukor, 4 tojás 10 deka babapiskóta, 1 deci muskotályos bor, 1 deci tejszín.

Elkészítése: a tojások sárgáját 3 evőkanál porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, s ezzel is jól kikeverjük. A szőlőszemeket félbevágjuk. A tejszínt a borral egy edényben összeöntjük, meglangyosítjuk, a babapiskótákat belemártogatjuk, és egy jénai edénybe lerakjuk. A tojásfehérjét felverjük a maradék porcukorral, és a mascarponés krémhez öntjük. Beletesszük a szőlőszemeket is, és a krémet a babapiskótákra öntjük. Hűtőbe tesszük, ahol néhány órát pihentetjük.

 A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!