Facebook hozzászólás
214

Cézársaláta roston sült jércecsíkokkal

Miért ezt ajánljuk? Mert könnyű, tápláló, elő- és főételnek egyaránt remek, és minden elemében – a sokféle zöldségtől a grillezett húsig – maximálisan illik a nyárhoz. De persze bármely évszakban finom.

A saláták energiatartalma csekély, így jóllakhatunk velük a pluszkilóktól való félelem nélkül. A vitaminokban és ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag jégsalátának különösen a vastartalma magas, így segíti a vérképződést, rostos levelei miatt pedig az emésztőrendszerre is kockázatát a vérzsír- és koleszterinértékeket jótékonyan jó hatással van. A hasonló értékekkel büszkélkedő fodros salátának a káliumtartalma magas, ami segíti a méregtelenítést, és többek között enyhítheti a stressz tüneteit is. Kiemelkedő a kalcium-, magnézium-, nátrium és foszfortartalma is. A B1-, B2-, B6- és C-vitamint is jelentős mértékben tartalmazó lila saláta színéért felelős béta-karotin immunerősítő, véd a rákos és légúti megbetegedésekkel szemben.

Az uborka és a hagyma is érdemdús zöldségek. A káliumban is gazdag uborka kifejezetten lúgosító hatású, segít helyreállítani a szervezet pH-értékét. Magas a C-vitamin-tartalma, sok benne a magnézium, a kalcium, a foszfor, a nátrium és vas is. A hagyma baktérium- és gombaölő hatása jól ismert, fogyasztása javítja a bélműködést, megakadályozza a puffadást. Emellett a benne található króm csökkenti a vér glukózszintjét, valamint a koleszterin- és trigliceridszintet, s a szívbetegségek kialakulásának befolyásoló szulfidok is jelentősen csökkentik.

Hozzávalók: 1-1 fej lila fodros saláta (lollo rosso) és jégsaláta, 1 kisebb uborka, 1 főzőhagyma, 2 retek, 5 koktélparadicsom, 1 főtt tojás, 2 szelet pirítós, fűszerezett roston sült jércemell. Az öntethez: mustár, borecet, tojássárgája, olívaolaj, őrölt fehér bors, szardellapaszta, snidling, csipet só és cukor.
 

Elkészítése: a jól megmosott salátákat lecsepegtetjük, nagyobb cikkekre tépkedjük, és a feldarabolt zöldségekkel összekeverjük. Tányérra halmozzuk, és az öntetet rákanalazzuk(csepegtetjük). A tetején toastkenyérrel és a fűszerezett roston sült jércemellel tálaljuk. Főtt-tojáscikkekkel és bazsalikomlevéllel díszítjük. 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!