Szilvás-mandulás pite
A pite sokak által csak almával ismert, de azt gondolnánk, a meleg nyári napokra nem igazán való. Az alábbi gyümölcsös verzió rácáfol erre.
Hozzávalók:
25 deka liszt,
25 deka cukor,
25 deka margarin,
5 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
15 deka szeletelt mandula,
60 deka szilva,
fél deci rum,
fahéjas porcukor.
Elkészítése:
A margarint kikeverjük a cukorral és a tojások sárgájával, a rummal és a vaníliás cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. A tésztát kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük.
A szilvaszemekből kivesszük a magokat, helyükre a zsiradék nélküli serpenyőben rózsaszínűre pirított mandulaszeleteket rakunk, „összecsukjuk” őket, majd egyenletesen elosztjuk a tészta tetején (kissé belenyomjuk a tésztába).
Előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük. Ha kihűlt, a tetejét meghintjük fahéjas porcukorra.
Hozzászólás zárolva.