Fokhagymás padlizsánkrém
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, ősszel különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
Hozzávalók:
1 padlizsán,
6 gerezd fokhagyma,
1,5 deci majonéz,
1 deci tejföl,
2 fej vöröshagyma,
ízlés szerint só, bors.
Elkészítése:
a padlizsánt kis lángon minden oldalán megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát kicsit lepirítjuk, hozzáadjuk padlizsánhoz, belekeverjük a fokhagymát, a tejfölt és a majonézt, majd sózzuk, borsozzuk. Az egészet mixerrel krémes állagúra keverjük. Félbevágott zöldpaprikába töltve tálaljuk. Pirítóst, pizzafalatokat vagy pitát adhatunk hozzá.
További könnyű és finom ételek receptjeit itt olvashatja!
Hozzászólás zárolva.