Facebook hozzászólás
199

Gyerekeknek: sárgabarack kakaós grízágyon

Nassolni, rágcsálni minden gyerek imád, persze nem mindegy, hogy mit. Az aszalt gyümölcsök tökéletesek arra, hogy az értékes, egészséges dolgokat válasszák. Ez a recept alkalmas arra, hogy megszerettesse a gyerekekkel az aszalt gyümölcsöt. És persze igazán finom, nem csak a gyümölcs miatt!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
6 deci tej
10 deka búzadara
1 evőkanál kakaópor (nem cukrozott)
2 evőkanál kristálycukor
75 deka aszalt sárgabarack
3 tojás
vaj a tűzálló tál kivajazásához
porcukor a szóráshoz
csipetnyi só

Elkészítése
Az aszalt barackot egy éjszakára vízbe áztatjuk. A tejet feltesszük főni, de még mielőtt felforrna, hozzáadjuk a grízt, a kakaót, a cukrot és a sót. Folyamatosan kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Amikor kész, hagyjuk hűlni. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kézi habverővel habosra verjük, és a kihűlt grízhez keverjük. A fehérjéjét kemény habbá verjük, és óvatosan a grízmasszába forgatjuk, majd az egészet kivajazott tűzálló tálba öntjük. Az aszalt, beáztatott sárgabarackokat lecsöpögtetjük, és a gríz tetejére ültetjük őket. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük, majd ízlés szerint porcukorral díszítjük. (Forrás: Demcsák Zsuzsa: Konyha, tündérek)

Életforma-tippek

Ez a recept másféle aszalt gyümölccsel is finom. Akár vegyesen is!

A legtöbb desszertre befejezésképpen porcukrot szórunk.
Az Életforma Shopban cukoradagolók és cukorszórók között válogathatsz!

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!