Hagymás fokhagymaleves parmezánnal
Kevés egészségesebb zöldségféle van a fokhagymánál, erős zamata miatt azonban sokan nem kedvelik. Ez a recept azonban még a kétkedőket is meggyőzheti!
Hozzávalók
● 1 nagy fej fokhagyma
● 2 fej vöröshagyma
● 4 deka vaj
● 8 deci erőleves
● 2 evőkanál fehér borecet
● 5 deci tejszín
● 8 deka parmezán
● 2 tojássárgája
● snidling
● só, őrölt fehér bors
Elkészítése
A fokhagymát héjastul 200 fokon egy tepsiben 15-20 percig pirítjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, a vajon megpirítjuk, felöntjük az erőlevessel, és körülbelül 20 percig kis lángon lefedve főzzük. Ezalatt a kicsit lehűlt fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hozzáadjuk a hagymás leveshez, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, együtt felforraljuk, a borecettel, sóval, borssal ízesítjük. A két tojássárgáját egy kis csésze meleg levessel habverővel kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez. A tűzről levéve tálaljuk, a parmezánt a tányéronként reszeljük rá, majd a snidlinggel is megszórjuk.
● A fokhagymalevest levesbetéttel is dúsíthatjuk, vagy pirítóst is adhatunk mellé.
● A leves tálalása gyakran problémát okoz, ha vendégeket kínálunk. Egy hagyományos levesestál néha túl szertartásosnak tűnik, a fazék pedig túl családiasnak.
Ezen a gondon segíthet most a fokhagymaleveshez is remekül illő mintás fazék – 4-féle variációban kapható –, amelyben főzni is kiválóan lehet, és az asztalon is jól mutat vidám küllemével. Az ára 4.990 forint.
A MAX termékcsaládban egyébként még számos nagyon praktikus és mutatós konyhai eszközt találhatsz az Életforma Shopban. Nézd meg!
● További Életforma-receptek itt!
Érdekes vásárlói elemzések
és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.