Facebook hozzászólás
555

Hagymás fokhagymaleves parmezánnal

Kevés egészségesebb zöldségféle van a fokhagymánál, erős zamata miatt azonban sokan nem kedvelik. Ez a recept azonban még a kétkedőket is meggyőzheti!

Kép: chefkoch.de

Hozzávalók
1 nagy fej fokhagyma
2 fej vöröshagyma
4 deka vaj
8 deci erőleves
2 evőkanál fehér borecet
5 deci tejszín
8 deka parmezán
2 tojássárgája
snidling
só, őrölt fehér bors

Elkészítése
A fokhagymát héjastul 200 fokon egy tepsiben 15-20 percig pirítjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, a vajon megpirítjuk, felöntjük az erőlevessel, és körülbelül 20 percig kis lángon lefedve főzzük. Ezalatt a kicsit lehűlt fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hozzáadjuk a hagymás leveshez, és az egészet botmixerrel pürésítjük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt, együtt felforraljuk, a borecettel, sóval, borssal ízesítjük. A két tojássárgáját egy kis csésze meleg levessel habverővel kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez. A tűzről levéve tálaljuk, a parmezánt a tányéronként reszeljük rá, majd a snidlinggel is megszórjuk.

Életforma-tippek

A fokhagymalevest levesbetéttel is dúsíthatjuk, vagy pirítóst is adhatunk mellé.

A leves tálalása gyakran problémát okoz, ha vendégeket kínálunk. Egy hagyományos levesestál néha túl szertartásosnak tűnik, a fazék pedig túl családiasnak.

Ezen a gondon segíthet most a fokhagymaleveshez is remekül illő mintás fazék – 4-féle variációban kapható –, amelyben főzni is kiválóan lehet, és az asztalon is jól mutat vidám küllemével. Az ára 4.990 forint.

A MAX termékcsaládban egyébként még számos nagyon praktikus és mutatós konyhai eszközt találhatsz az Életforma Shopban. Nézd meg!

További Életforma-receptek itt!


Érdekes vásárlói elemzések

és a receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!