Ezzel a recepttel készülnek a húsimádók a bikiniszezonra!
A húsevőknek nem kell magukat sanyargatni, ha fel akarunk készülni a bikiniszezonra, a következő receptünk nekik is fogukra való lesz és nemcsak ízletes, hanem gyorsan és egyszerűen el is készíthető. Próbálja ki, nem fogja megbánni!
Hozzávalók:
15 deka bélszín,
3 nagy fej csiperkegomba,
2 cső kápiapaprika,
2×1 evőkanál olívaolaj,
15 deka pennetészta.
A pestóhoz:
egy csokor friss bazsalikom,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál tökmag,
1 evőkanál olívaolaj,
egy fél citrom leve.
Elkészítése:
A paprikákat erős láng fölött, kis olívaolajon égesd feketére, ezután hideg víz alatt kapargasd le a héját. Vagdosd fel a húsát kisebb darabokra.
A gombát tisztítsd meg, szeleteld fel, és kevés olajon párold puhára. Vedd ki a serpenyőből a gombát, és a kockára vágott bélszínt pirítsd meg mindkét oldalán ugyanabban az olajban. Ha közepesen átsütve szereted, akkor kb. 3-4 perc kell egy-egy oldalának.
A tésztát lobogva forró, sós vízben egy evőkanál olajjal főzd al dente állagúra, majd szűrd le. A pesto hozzávalóit turmixgéppel pürésítsd. Ha szükséges, fűszerezd sóval, borssal. Állítsd össze a salátát: a kifőtt pennét tedd egy öblös tálba, szórd meg a sültpaprika-darabkákkal, kanalazd rá a megpirított gombát. Forgasd össze, locsold meg a pestóval, és fektesd rá a hússzeleteket. Melegen is, hidegen is jó.
Hozzászólás zárolva.