Szívd fel begyem a sok vitamint!
Itt van az ősz, itt van újra, és nekünk fel kell készítenünk a szervezetünket a náthás időszakokra! Van, aki ezt léböjtkúrával kezdi. Itt egy remek recept mesterszakácsunktól!
Barcza Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona séfjének böjti sárgarépalevese
Hozzávalók 12 adaghoz:
- 75 dkg sárgarépa
- 1 ½ póréhagyma
- 1 fehérrépa
- 1 zellergumó
- 3 liter víz
- 3 csipet frissen reszelt szerecsendió
- Friss petrezselyem
- Ízesítés: bazsalikom vagy lestyán
Tálalásnál: 2 teáskanál élesztőpehely, 2 teáskanál friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldségeket jól megmossuk, majd apróra vágjuk. A vizet a szerecsendióval felforraljuk, a zöldségeket hozzáadjuk és 10-20 percig főzzük (kuktában a főzési idő 5-7 perc). A levest levesszük a tűzről, szűrőn átpasszírozzuk, így enyhén krémes levest kapunk. A zöld fűszernövényekkel ízesítjük, élesztőpehellyel és friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Egy adag böjti sárgarépaleves tápanyagtartalma:
60 kcal, 2,5 g fehérje, 10 g szénhidrát, 5 g élelmi rost, 172 mg oxálsav, 6,6 mg karotin, 14 mg C-vitamin, 99 mg nátrium, 455 mg kálium, 95 mg kalcium, 25 mg magnézium, 0,9 mg vas, 4,65 mg króm.
Ha tetszett, itt egy másik sárgarépás recept, hogy megőrizd a barnaságodat!
GARATRA FEL!
Hozzászólás zárolva.