Hozzávalók:
Elkészítés:
Sós vízben főzd meg a krumplit. Ha kihűlt, keverj hozzá 6 dkg vajat, majd sorban, egyenként a 4 tojás sárgáját. Sózd, jól keverd össze, szinte habosra, majd forgasd hozzá a tojások habbá vert, kemény fehérjéjét. Zsiradékkal kend ki a sütőformát, öntsd a kiválasztott formába a masszát, majd süsd ki 40 perc alatt. Amikor tálalod, akkor a maradék, 4 dkg vajat olvaszd fel, öntsd le vele a felfújtat, és ha igazán jót akarsz, a végén szórd meg egy kis reszelt sajttal. Jó étvágyat!
A legfinomabb tavaszi előételek
Hiába, hogy ma már egész évben hozzáférhető szinte minden zöldségféle, és nemcsak fagyasztva, hanem friss formájában is, mégis, tavasszal és nyáron különösen jólesnek a zsenge zöldségekből készült könnyű ételek.
Hozzászólás zárolva.