A bodorrózsa, más néven cisztusz rózsa Görögországból származik, és 1999-ben megkapta az „Európa gyógynövénye” címet. Egy legenda úgy tartja, az olimposzi istenek más növények mellett neki is gyógyerőt adtak, sőt rögtön duplán áldották meg. Gyantában gazdag levelei sebgyógyításra és a bőr megszépítésére használhatók, míg kivonatát fogyasztva a szervezet kívül-belül megfiatalodik és megerősödik.
Erősíti az immunrendszert
- Az ehető növények közül a bodorrózsában található a legtöbb polifenol, ami egyfajta antioxidáns. Háromszor annyi van benne, mint a zöld teában, ezzel pedig természetes módon erősíti az immunrendszert, védi a sejtanyagcserét, és stabilizálja a szív- és vérkeringést. Külsőleg alkalmazva lassítja a bőröregedést és gyorsítja a sebgyógyulást – mondta el dr. Garay Zsolt fül-orr-gégész szakorvos.

Univerzális gyógyír
A bodorrózsa megszakítja a vírusok és gombák szervezet számára káros oxidációs folyamatát, így hozzájárul a betegségek elkerüléséhez, és a gyorsabb gyógyuláshoz is. - Eredményesen kezeli a hurutos köhögést, a torokfájást és a mandulagyulladást, természetes ellensége a baktériumoknak, vírusoknak és gombáknak. A gyomor-bélbetegségek, nemi betegségek, köröm- és nyálkahártya-betegségek is jobban megelőzhetővé, valamint könnyebben kezelhetővé válnak általa – tette hozzá a szakértő.
Bőrproblémák ellen is hatásos
Mivel gyulladásgátló és viszketéscsillapító hatása van, ecsetelőként használva eredményesen kezelhető vele az ekcémás, kiütéses bőr. A bodorrózsa emellett más immunhiányos problémákra, például sömörök kezelésének, kiegészítéseként is hatásos lehet.
Idősek és kismamák is fogyaszthatják
Semmilyen ellenjavallat nincs, ezért idős, legyengült emberek és kismamák is fogyaszthatják. A reumás betegeknek - gyulladáscsökkentő hatása miatt - szintén ajánlott, de növeli a csontsűrűséget is, miközben serkenti az idegrendszer működését méregtelenítő hatása mellett.