A hagyományos egészséges?
A válasz igen. Szakítanunk kell a korparészektől megtisztított gabonából készült hófehér bélzetű, nagyon laza hatalmas térfogatú „felfújt” termékektől, melyek ugyan nagyon szépek, de egészségünk fenntartásához nem elegendőek!
A Magyar Pékszövetség az Agrár Marketing Centrum támogatásának köszönhetően határozott lépéseket tett a hagyományok és az egészség irányába.
„Célunk olyan kenyeret gyártani, amilyet nagyanyáink is csináltak, azzal a különbséggel, hogy a mai kor igényeinek megfelelve, a modern technika eszközeivel hozzuk vissza a hagyományos módszerek előnyeit. Ezáltal egészségesebbé és hosszabban eltarthatóvá válik a termék” mondják a pékek.
Ennek az elvnek köszönhetően konkrét döntések születtek a rövid és hosszú távon szükséges stratégiai lépésekre vonatkozóan. Ezek mind arra irányulnak, hogy a hagyományainkon alapuló gyártással jó minőségű, egészséges kenyér és péksütemény kerüljön mindenki asztalára.
„Összefogás és megújulás”
A minőség emeléséhez, sőt már a túléléshez is, összefogásra van szükség a sütőiparon belül, sőt az iparágak közt is, mondta el Gyaraky Zoltán a Pékszövetség őszi közgyűlésén (VM Élelmiszerlánc, Élelmezési Főosztályvezetője). A Magyar Pékszövetség és a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje azonosult evvel a megállapítással. Az összefogás jegyében megfogalmazott közös célok várható eredménye, hogy hatékonyabbá válik a hagyományos termékek felkutatása, az iparágon belüli tudásmegosztás tartós eredményekhez vezet, illetve sajátos hazai értékeinket a fogyasztók élményeken keresztül fogják megismerni. Ehhez megújulásra és olyan kommunikációs eszközök bevezetésére van szükség, amely elősegíti az iparág szervezeteiben felhalmozódott tudás és információ hatékony áramlást és minden szinten a kölcsönös bizalom elvén alapuló munkamegosztást. A sütőipar élenjár az összefogás megvalósításában, és ezzel pozitív példát mutathatnak az élelmiszeripari ágazat többi szereplőjének is.
„Kovász a szíve és a lelke a kenyérnek”
Karácsonyi különszámmal jelentkeznek azok a Pékszövetségi tagok, akik saját bolttal rendelkeznek.
A nagyközönségnek szánt különszám egy olyan csatorna, amely a hagyományos sütőipari termékek és receptek megismertetésén keresztül az Olvasónak és a Fogyasztóinknak kedvelt ismereteket közvetít. Az újság kiemelt témája a kovászolás. Az újságban négy oldalon keresztül meséli el egy pék, hogy hogyan és miért kovászol. Elmondása alapján megérezhetjük, miért mondják a pékek, hogy a kovász a szíve és a lelke a kenyérnek. Átláthatjuk milyen felelősségteljes feladatot jelent a kovászolás, és hogy ennek köszönhetően milyen hozzáadott érték keletkezik a termékben.
A sokféle kovász között a legértékesebb a hosszú érésű kovász. Az ilyen módszerrel készült kenyeret folyamatosan keresik a fogyasztók, mert ízletesebb, jobban eltartható a kenyér, mert rugalmas és tömör bélzetének köszönhetően a vágás során nem morzsálódik, szépen szeletelhető és a szeletek egyben maradnak.
Ami még ennél is fontosabb, hogy a kovászos eljárással készülő kenyeret nem kell tartósítószerrel készíteni, mert természetes védelmet kap. Aromaanyagainak köszönhetően kevesebb só adagolással is ízletes. Ezen túlmenően sötétebb lisztből készítve igazi egészséges, kellemes összhatású kenyér áll a fogyasztó rendelkezésére.
ÉLET-MÓD
„Kovász a szíve és a lelke a kenyérnek”
Minél messzebb nyúlunk vissza a gyökereinkhez, annál egészségesebb nyersanyagokat találunk, annál jobb ízű, illatú, annál kevésbé morzsálódó kenyerekre, annál érdekesebb süteményekre bukkanunk.

Az éves megyei matrica előnyei a közlekedők számára
A 2015-ben bevezetésre került megyei matricák az elmúlt egy évtizedben egyértelműen igazolták létjogosultságukat, hiszen már jó ideje vezetik az eladási statisztikákat. Érdemes tehát megvizsgálni azt is, mi okozza ilyen mértékű keresettségüket.

Bosch: háromszor a Föld körül – 120 ezer sportkilométer 6 év alatt
Hatodszor is a Bosch az első helyen az országos Fut a cég versenyen

Ébredő életenergia – hogyan segít a kundalini jóga a nőknek?
A kundalini jóga a kedvesség és a tudatosság jógája, ebből adódóan ideális a gyengédebb nem képviselői számára. De miben és hogyan segíthet nekünk? Hogyan járul hozzá ez a jógaforma a belső tér megtapasztalásához? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Tavaszi lendület: játékosan a csapatépítés útján
Ahogy a természet újraéled, a hosszú hónapok utáni friss levegő és napsütés szinte hívogat, hogy végre kiszabaduljunk a négy fal közül. Ilyenkor szinte vonz minket a természet, vágyunk a felfrissülésre, amit a szabad levegő ad.

A CBD olaj útja a magtól a cseppentőig
A CBD olaj természetes eredetével, kiegyensúlyozott összetételével és sokrétű felhasználhatóságával sokak érdeklődését keltette fel az utóbbi időben. De vajon hogyan készül ez a különleges olaj? Milyen folyamatokon megy keresztül a kender, mire illatos, sűrű kivonatként a polcokra kerül?

A körömápolás fontossága a nők életében
A hölgyekre jellemző, hogy sokat foglalkoznak a külsejükkel. Annak érdekében, hogy ápoltak legyenek, rendszeresen látogatnak el a fodrászhoz, a kozmetikushoz és a műkörmöshöz is.

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak
Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének alapfeltétele is - mondhatni kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából.

Olívaolajjal a női egészségért
Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne szaladjunk ennyire előre, kezdetnek nézzük meg, miért olyan kedvelt, és milyen hatásai vannak!

A papírtálak széles felhasználási lehetőségei
A papírtálcák, papír leveses tálak és tányérok valamint a sushi tálcák rendkívül népszerűek, ezért a fenntartható vendéglátásra törekvő női vállalkozók is előszeretettel használják. A vendéglátás mellett azonban praktikus megoldást jelentenek a stílusos rendezvények, a catering és az otthoni összejövetelek alkalmával is.
Nők ezreinek ad újra aktív életet a csípőprotézis
A nők élete gyakran egyenlő a rohanással, azonban az idő múlásával jelentkező különböző ízületi fájdalmak lassabbá, nehezebbé, korlátozottabbá teszik a mozgásukat. A csípőízületi problémák nagyon sok nőt érintenek, főleg a 60 év feletti korosztályt.