Hozzávalók
● 1 kisebb sütőtök
● 1 kocka fetasajt
● 2 kis fej lila hagyma
● rozmaring (lehetőleg friss)
● 2-3 evőkanál méz
● só, bors
● olaj
Elkészítése
A sütőtököt és a hagymát meghámozzuk, a tököt kockákra vágjuk, a hagymát félkörökre vágjuk. Egy tepsit kikenünk olajjal - vagy ha még egészségesebb ételre vágyunk, kókuszzsírral –, és beleszórjuk a tököt meg a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a morzsolt rozmaringgal, majd egyenletesen rácsurgatjuk a mézet. (Ha egy cseppet felmelegítjük, akkor folyósabb lesz!) Előmelegített, forró sütőbe tesszük, és addig sütjük (kb. 25 perc), amíg szépen hólyagosodni nem kezd a teteje. Ekkor rámorzsoljuk a fetasajtot, és tovább sütjük, amíg a tök szépen megpirul a karamellizálódott méztől, és a sajt is megsül.
Az sem árt, hogyha van egy jó kis vágódeszkánk is a tök meg a hagyma darabolásához, meg persze a rozmaringmetéléshez, így ezt a szép vágódeszkát ajánljuk, de az Életforma Shopban igen sokféle deszkát találsz, a jóval olcsóbb műanyagoktól a komoly, nagyméretű gyúródeszkákig. Nézz körül, érdemes!
● További Életforma-receptek itt!