Hozzávalók:
30 dkg liszt
12 dkg kókuszvirág cukor (vagy 15 dkg cukor)
1 nagy tojás
1 csomag sütőpor
2,5 dl tejszín
4 evőkanál olaj
egy csipet só
egy marék aszalt áfonya
10 dkg friss áfonya (ribizli, esetleg málna is megfelel a célnak)
Elkészítés:
A száraz anyagokat egy tálba mérjük, hozzáadunk a friss gyümölcsön kívül minden egyéb alapanyagot, nagyjából összekeverjük az elemeket. Nem kell túlkeverni, a muffin tésztája már akkor megfelelő, ha a száraz anyagok mindenütt átnedvesedtek. Formákba adagoljuk a tésztát (normál esetben kétharmadáig töltsük meg a papírformákat, amelyekkel kibéleltük a műanyag vagy fém formát), és a friss gyümölcsöt dugdossuk bele a tésztába. Ha előbb adnánk hozzá az alaphoz, péppé menne, az pedig nem cél. 180 fokos sütőben 30 percig sül.
TIPP: Készíthetjük 15 dkg zabpehelyliszt és 15 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt keverékéből is.