Rendszerint én készítem a pizza tésztáját is, mert valahogy annak igazi "mamma" illata van. Ha nincs időd, vegyél valamelyik szupermarketben kész tésztát, és azt nyújtsd ki! Most azt mutatom, amikor a tésztát "mammásan" készíted!

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 ek olaj
- 1 mokkáskanálnyi cukor
- pici tej az élesztő futtatásához
- 12 szelet sonka
- 12 szelet sajt
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek Worcestershire szósz
- 8 ek margarin v. vaj
- 2 ek méz
- pici bors
Elkészítés:
Este felfuttatod az élesztőt, majd egy keverőtálban a liszthez öntöd. Jól összedolgozod, majd egy konyharuhával letakarod. Másnap reggelig hagyod pihenni. Adsz hozzá kb. másfél deci langyos vizet, majd lassan 2 ek. olajat. Az egészet nagyon alaposan összedolgozod. Addig dagasztod, amíg le nem válik a kezedről. Ekkor megint letakarod egy konyharuhával, és addig pihenteted, amíg kétszer akkora nem lesz! Ekkor kinyújtod a tepsid méretére, és megint hagyod fél órát pihenni. A maradék olajjal megkened a tészta tetejét. Elrendezed a sonka-, majd rá a sajtszeleteket. A trükk most jön! A hosszabbik felétől jó szorosan feltekered az egészet, mintha kakaós csigát csinálnál, és ugyanúgy kb. 1,5 cm-es szeleteket vágsz a rúdból. A sütőpapírral kibélelt tepsibe rakod a guszta kis csigákat. Egy kisebb lábasban lassan felmelegíted a vajat, hozzáadod a mézet, a mustárt, a szószt, a borsot, majd a tekercseket gondosan, oldalról is bekened vele, a maradékot pedig ráöntöd. Előmelegített sütőben, 175 C fokon 20-25 perc alatt készre sütöd! Légy óvatos, figyelj, nem minden sütő egyforma! Jó étvágyat!
Ha ez ízlett, kóstold meg egyszerű kis pogácsámat! Ez is jó a meccshez!