Életforma.hu

GASZTRO

Alkoholmentes koktélok, csoda receptek!

Egy forró, nyári, átdolgozott nap után jól esik valami finomság, ami otthon elkészíthető, de nem kell órákat álldogálni a konyhában, hogy meglepjük magunkat vele. A Jeges menta-tej, a Joghurtos-tejszínes málna és a Kiwi lassi ilyen ínyencségek.

Jeges menta-tej

Hozzávalók  4 személyre: 4 kanál nagyon apró szemű cukor, 7 dl tej, 6 kanál menta szirup, 1 dl friss tejszín, 4 borsmenta levél

Keverjük össze a tejet a cukorral és a menta sziruppal, a keveréket töltsük bele a fagyasztás céljából előkészített dobozokba vagy zacskókba, majd a kis pakkokat tegyük a mélyhűtőbe, és hagyjuk állni 3 órán át. Verjük fel a tejszínt, és tegyük ezt is a hűtőbe. Közvetlenül a felszolgálás előtt vegyük ki a megfagyott kockákat, és rázzuk addig, amíg darás állagúvá nem válnak (vigyázzunk, hogy ne híguljanak pépessé!). Az így létrejött darát töltsük poharakba, és adjunk mindegyikhez egy kis adag tejszínt és egy-egy mentalevelet, majd tálaljuk azonnal.

 Joghurtos-tejszínes málna

Hozzávalók 4 személyre: 4 kanál cukor, 2 dl tejszín, 2 doboz málna, 300 gr (görög) joghurt, 1 tojásfehérje

Törjük össze a málnát (2 kanálnyit tegyünk félre éppen), adjuk hozzá a jéghideg tejszínt, a cukor felét, és keverjük össze őket. Verjük fel a tojásfehérjét a maradék cukorral együtt, majd finoman dolgozzuk össze a joghurttal és a málnás keverékkel. Az így keletkező masszát töltsük poharakba, és díszítsük a félretett málnadarával.

Kiwi lassi

 4 személyre

Hámozzunk meg 3 érett kiwit, tegyünk félre egy-egy szeletet, vájjuk ki a középső fehér részt, és az így megmaradt gyümölcshúst dolgozzuk össze egy 2 cm hosszú, friss, hámozott gyömbér darabbal és négy kanál cukorral. Amikor homogén vegyületet kapunk, adjunk hozzá fél liter sűrű joghurtot, és ismét keverjük meg. Töltsük a lassit poharakba, adjunk hozzá jeget, és díszítésként tegyük rá a félretett, vékony kiwi szeleteket, valamint 6 cseresznye gyümölcshúsát.

 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.