Hozzávalók:
- 60 dkg foltos tőkehal filé
- 3 ek liszt
- 1 ek kukoricás keményítő
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
- 1,5 dl hideg sör
- 1 dl szódavíz
- 1 tk só
- pici bors
Elkészítés:
Dobd össze a tésztát, és tartsd szem előtt, hogy minden egyes alkatrész hideg legyen! Ettől lesz majd a bunda igazán ropogós! A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverd jól össze. Tedd bele a tojást, majd hozzá a sörből, ha kell, a szódából is. Legyen a vége egy sűrű palacsintatészta! Az se jó, ha túl sokat kevered, mert akkor a szénsab buborékjai kiszöknek a tésztából, és elveszíti a lágyságát! A halat itatgasd le papírtörlővel, majd sózd meg. Márts a tőkehalat a sörtésztába, és forró olajban 4-5 perc alatt süsd pirosra!

Elképesztően finom! "Hivatalosan" újságpapírban kell tálalni, de ma egy keménypapírból készült, újságpapír kinézetű papírtálcára tett zsírpapírra téve tálalják - a gyorsétkezdékben megszokott alkatrészekkel, úgy mint ketchup, ecet, majonéz só, ... ki mit kedvel. Egyben mindenki megegyezett: finom, de helyi sörrel az igazi!