Hozzávalók:
1 db csirkemell filé
15 dkg vékonyra szeletelt bacon
só
bors
provence-i fűszerkeverék
Elkészítés:
A csirkemellet hosszában két darabra vágom, eltávolítom róla az apróbb, lelógó húsdarabokat, sózom, borsozom, meghintem a fűszerkeverékkel, majd baconbe tekerem mindkettőt úgy, hogy a szalonna mindenhol befedje a húst. Mindkét darabnak tépek egy akkora alufóliát, amibe kényelmesen be tudom majd csomagolni a húsokat. Úgy tekerem a csirkedarabokat a fóliába, mint egy szaloncukrot, jó alaposan lezárom a csomagot. 180 fokos sütőben 25 percig sül a hús, majd eltávolítom a fóliát róla, és néhány percig sütöm még a darabokat, hogy a szalonna szépen megpiruljon rajtuk. Kb. 10 perces pihentetés után vastagabb szeleteket vágok belőle, és salátával tálalom.