Hozzávalók:
egy csomag réteslap
fél kiló túró
porcukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
opcionálisan rumba áztatott mazsola
2-3 érett, sárga húsú őszibarack
egy rúd vanília
1 tojás
2-3 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
Először a tölteléket kavartam össze. A túrót villával áttörtem, édesítettem porcukorral, reszelt citromhéjjal, a vaníliarúd kikapart magjaival és mazsolával. A réteslapokból kettőt egymásra terítettem, megpötyögtettem olvasztott vajjal, és egy csíkban rákentem a túrókrémet, meghintettem apróra vágott barackkal, és rúddá tekertem őket. Tetejüket olvasztott vajjal megkentem, 200 fokos sütőben húsz perc alatt készre sütöttem a rudakat.
Zöldséges rétes
Az édes réteseket mindenki ismeri és szereti, de próbálták már a zöldséggel töltötteket? Tehetnek bele brokkolit, spenótot, póréhagymát, gombát, szaporíthatják a tölteléket túróval, sajttal.