Hozzávalók:
8 szelet bárányborda
10 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
tárkony
1 citrom
petrezselyem
25 dkg paradicsom
40 dkg zöldbab
0,5 dl fehérbor
só
bors
olaj
Elkészítése:
A bordákat citromlével meglocsoljuk, sóval, borssal megszórjuk, és letakarva állni hagyjuk. A kockákra vágott szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és együtt pirítjuk. Beletesszük a lehúzott héjú paradicsomot, sóval, borssal, összezúzott fokhagymával, tárkonnyal, bazsalikommal ízesítjük, és hozzáadjuk az előfőzött zöldbabot. Ráöntjük a bort, és készre pároljuk. Felhevített olajon megsütjük a befűszerezett bordákat, és a paradicsomos zöldbabbal tálaljuk. Burgonyakrokettet adjunk hozzá.