Hozzávalók:
50 dkg spagetti
50 dkg darált marhahús
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 kisebb gerezd fokhagyma
7 dl házi spagetti szósz, hiányában 2 doboz darabolt paradicsom konzerv
1-1,5 dl száraz vörösbor
egy szál sárgarépa
1 szárzeller
oregano, rozmaring, bazsalikom só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát, a répát és a zellerszárat aprító gépbe teszem, néhány gombnyomással pulzáltatva a gépet, apró darabosra aprítom a zöldségeket. Olívaolajon 10-15 percig dinsztelem, majd bekerül az edénybe a darált hús is. Fehéredésig pirítom, alaposan szétnyomkodva az összeállni hajlamos húst, megsózom, borsozom, beleteszem a fűszereket aprítva, a fokhagymát és a paradicsomot. Felforralom a mártást, majd közepes vagy kis lángra véve a gázt, elkezdem főzni. Ahogy a folyadék párolog róla, vörösborral pótolom, ennek alkohol tartalma menet közben elillan, de a bor csodás íze megmarad.
Amikor minden puha, elértük a megfelelően sűrű állagot, remek ízt, elégedetten lezárhatjuk a gázt. Sok reszelt parmezán és friss bazsalikom az étel tetején meglehetős mértékben képes emelni az étel élvezeti értékét - ami már így sem kicsi.