Hozzávalók:
- 80 dkg darált marha felsál
- 10 dkg szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 3 db fokhagymagerezd
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 szál friss rozmaring
- 1 szál kakukkfű
- 1 szál zeller zöldje
- 3 dl vörösbor
- reszelt parmezán (vagy pl. trappista) ízlés szerint
- egy igazán jó barát
Elkészítés:
Pirítsd üvegesre az apróra vágott szalonnát, majd add hozzá a szintén apróra vágott vöröshagymát. Dinsztelt üvegesre. Add hozzá a darált marha felsált, kevergesd, amíg az egész hús ki nem fehéredik. Most jöhet rá a vörösbor, a sűrített paradicsom, a vékony karikára vágott sárga, illetve fehérrépa, majd az összes fűszer! Nagyon lassú lángon főzd kb. egy órát. Ha közben kóstold meg, mert ha úgy érzed, adj hozzá egy kis cukrot: ahány sűrített paradicsom annyiféle íz! Ha már eltelt mondjuk úgy 50 perc, dobd bele az apróra zúzott fokhagymát is!
A tészták dobozára, csomagolására ráírják, mennyi idő kell a főzéshez, azt feltétlenül tartsd be! Végy egy jénait, tégy bele egy pici margarint vagy olívát, dobd rá a kifőzött és leszűrt tésztát, arra meg a ragut. A sajtot ilyenkor még teszem rá, mert nem mindenki, vagy nem mindenki ugyanazt a sajtot szereti! A tányéron majd minden eldől! Jó étvágyat!
A citromos spagettit még nem próbáltam, de szerintem az is remek lehet!