Hozzávalók:
- rétestészta (bolti) vagy börekhez való kész lapok
- ½ kg darált marhahús
- 2 fej mogyoróhagyma
- zsiradék
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- friss petrezselyemzöld
- gouda sajt
- teavaj
Elkészítés:
A mogyoróhagymát apróra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált marhahúst, sózzuk, borsozzuk, egy csipetnyi köménymaggal szórjuk, és friss apróra vágott petrezselymet teszünk hozzá. Átpároljuk-átpirítjuk. A tésztalapokat átkenjük olvasztott vajjal, majd 4-5 darabot egymásra teszünk. A kész marhahúsból egyenletesen elosztva egy nagy maréknyit hintünk, majd vékonyan sajtot reszelünk rá. Feltekerjük (lehetőség szerint szorosan), és tepsibe fektetjük. Egészen addig ismételjük, amíg a tészta és a marhahús kitart. Körülbelül 4-5 feltekert böreket kapunk így. Szorosan egymás mellé fektetjük, az összes rudacskánkat átkenjük olvasztott vajjal és előmelegített sütőben 180-190 fokon világos arany színűre sütjük. Melegen tálaljuk. Afiyet olsun! Azaz élvezd az étkezést! Magyarul jó étvágyat!