Hozzávalók (8 főre)
● 25 deka rétesliszt
● 20 deka búzakorpa
● 20 deka reszelt sárgarépa
● 3 tojás
● 0,5 deci olaj
● 5 deka mazsola
● 5 deka datolya
● 1 csomag sütőpor
● egy csipet fahéj
Elkészítése
A tojássárgákat, az olajat, a reszelt sárgarépát, az apróra darabolt datolyát és mazsolát, a sütőport és a lisztet alaposan összekeverjük, kevés fahéjjal ízesítjük. A masszát a tojásfehérjével lazítjuk, formába vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 190 fokon 30 percig sütjük.
A tortához nem szükséges cukrot adni, mert a sárgarépában, a datolyában és a mazsolában elegendő mennyiségű cukor van, ami édesíti a tortát. (Forrás: OÉTI)
● Ha még egészségesebben szeretnénk a tortát elkészíteni, rétesliszt helyett használhatunk teljes kiőrlésűt is, de ebben az esetben érdemes még egy tojásfehérjét felhasználni a tészta lazításához.
● Citromhéjjal kikevert mascarponekrémmel még finomabb.
formát, szeletelőt, tortatálat és -tartót is találhatsz
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hurendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!