Hozzávalók:
2 dl tej
2 dl víz
2 fekete tea filter (vagy szálas tea 2 teáskanálnyi)
cukor ízlés szerint
1 teáskanál őrölt fahéj
3-4 db kardamom megtörve
4-5 db szegfűszeg egészben, vagy 1/2 teáskanál őrölt változat
1 csillagánizs, ha szereted
Elkészítés:
A tejet és a vizet edénybe töltjük, melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a fűszereket és a filtereket, majd forrásig hevítjük a folyadékot. Ekkor levesszük a tűzről, 5 percre pihenni hagyjuk. Ha tűzforrón akarjuk fogyasztani, akkor tegyük vissza ismét a tűzre, forraljuk fel újra, majd teaszűrőn keresztül öntsük az elkészült italt bögrébe. Édesíteni főzés közben is lehet, ha olyan édesítőt használunk, ami tűri a hőkezelést, más esetben a pohárba dobjuk a választott édesítőt, keverjük fel, és már ihatjuk is.