
Hozzávalók négy éhes szájhoz:
- 4 kovászos uborka
- 1 nagy nyers, salátának való uborka
- 25 dkg paradicsom
- 25 dkg zöldpaprika
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg tejszínes krémsajt
- 2 dl kefír
- 4 ek olaj
- 1 csokor apróra vágott kapor
- 1 kk törött fekete bors
- 1/2 dl kovászos uborka leve
- ízlés szerin cukor, só
Elkészítés:
Keverd jól el a krémsajtot a kefírrel, majd add hozzá az uborkalevet, az olajat, a borsot, a kaprot, a cukrot és a sót, majd irány a hideg terasz, vagy a hűtő! Amíg az elegy pihen, karikázd le a zöldpaprikát, a kétféle uborkát, a kis cikkekre vágott paradicsomot, majd vágd vékony szeletekre a hagymákat. A krémes elegyet keverd össze a felkarikázott zöldségekkel egy szép, mély salátástálban. Fedd le mondjuk egy fóliával vagy tányérral, és tedd a hűtőbe. Tálalás előtt keverd át újra, és úgy adagold ki!
Önmagában is isteni, de például hideg sültekhez is adhatod!
Így készül az igazi kovászos uborka!
Kovászos uborkát a nagyi nagyon egyszerűen, pár összetevőből: só, kenyér, kapor, uborka és víz készítette el. Ma már többféle ízesítéssel, mindenki a maga kénye-kedve szerint variálja. Mi most ezt próbáltuk ki, és nem bántuk meg!