Kovászos uborka cikkek

Kovászos uborkás fagyit készített a bajnok
Koviubi a tölcsérben?!

A nyár íze: a kovászos uborka
Minden évszaknak megvan a maga jellegzetes étele, ami a magyar családok asztalán gyakran előfordul. Ha nyár, akkor ez a "koviubi", egy fantasztikus savanyúság, hűsítő csemege a kánikulában. Lássuk, miért szeretjük annyira és mi elkészítésének titka.

Rántott kovászos uborka snidlinges-fűszeres mártogatóssal
Ismét meghirdette a Sör mi több amatőr szakácsoknak sörkorcsolya versenyét. Tavaly akkora sikere volt a vetélkedőknek, hogy úgy gondolták, ismét megpróbálják. Mi természetesen szurkolunk, és kedvcsinálónak itt rögtön egy Sör mi többös recept!

Nyári sztár, a koviubi
Amikor a hőmérséklet tartósan 25 fok fölé emelkedik, akkor több teendőnk is aktuálissá válik. Ezek egyike a sürgős kovászos uborka-készítés. Minél nagyobb tételben, annál jobb. Ráadásul kánikulában szinte röptében el is készül.

Családi karcsúsító uborkasalátám vacsorára
Azt szokták mondani, amíg ilyen gyönyörű idő van, addig a kovászos uborkának igazi szezonja van! Csak halkan súgom meg, hogy a koviubi elkészítéséhez nem a nap, hanem a meleg kell, tehát, ha találsz a lakásban ilyen helyet, télen se add fel. Ez a saláta pedig egyszerűen remek.

Így készül az igazi kovászos uborka!
Kovászos uborkát a nagyi nagyon egyszerűen, pár összetevőből: só, kenyér, kapor, uborka és víz készítette el. Ma már többféle ízesítéssel, mindenki a maga kénye-kedve szerint variálja. Mi most ezt próbáltuk ki, és nem bántuk meg!

Nagyi kovászos ubija
Közeledik a hétvége, ismét melegszik az idő, irány a piac uborkáért, kaporért! Nincs is finomabb, mint a hűs kovászos uborka egy igazi vasárnapi ebédhez!