Hozzávalók:
- 500g kovászos uborka
- panírozáshoz: liszt, tojás, kenyérmorzsa
A mártogatós hozzávalói:
- 2 csomag újhagyma
- 2dl görög joghurt
- 2dl majonéz
- 1 csokor snidling apróra vágva
- só ízlés szerint
- frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma reszelve
- olívaolaj
Elkészítés:
Az uborkákat 4 felé vágjuk, jól lecsöpögtetjük, tepsibe rakjuk őket és alacsony hőfokon nagyon picit kiszárítjuk, majd panírozzuk és forró olajban kisütjük. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és olívaolajon lassú tűzön karamellizáljuk, amíg színt nem kap. Ha ez megvan, összekeverjük a többi hozzávalóval, és snidlinggel megszórva tálaljuk.
Tormás paradicsomfalatok a meccshez
Minden meccshez új sörkorcsolyát álmodni emberpróbáló feladat, de ne adjuk fel! Szerencsére a Sörmitöbb receptversenyt hirdetett 2016-ban is, és a legjobbakat közreadta. Íme, az egyik! A pilzeni sör mézes, kenyeres, malátás édességéhez és elegáns, zöldségesen száraz komlózásához remekül illik bármilyen krémsajt, amit egy kis karakteres zöldség és pár pikáns, enyhén csípős íz még jobban kiegészít.