Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 30 dkg étcsoki
Elkészítés:
Mosd meg az eperszemeket, de úgy, hogy csumáját nem veszed ki. Papírtörlővel alaposan itatgasd le a gyümölcsöket. Gőz fölött olvaszd fel a csokoládét, és egyenként félig mártsd bele az epreket. Tedd gitterrácsra, hogy lecsöpögjön a fölösleg. Ha nincs megteszi egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsi. A lényeg, hogy beférjen a hűtőbe, amíg megdermed a csoki. Helyezd el az epreket csinosan egy tálra, és már arathatod is a bókokat! Jó étvágyat!
Vaníliafagyi eperrel – maga a mese
Ez egy igazán klasszikus fagyirecept. Használhatsz a vaníliás cukor helyett vaníliarudat. Vágd ketté, kapard ki a belsejét, és azt tedd bele! Ettől még intenzívebb lesz a fagyid íze! Vendégváráshoz egész egyszerűen parádés megoldás, mert előre el tudod készíteni, és nem akkor kell vele bíbelődni, amikor már inkább beszélgetnél… Akkor már csak a díszítés van hátra!