Hozzávalók:
- grillkolbász (marha)
- ananász apró kockákra vágva
- pirított mogyoró apróra vágva
- 0,5 kg szárított salotta hagyma
A curry pasta hozzávalói:
- 40 g Sárga Curry paszta
- 1 dl húsleves
- 3 dl kókusztej
- 1 db lime leve
- 2 g kaffír lime levél
- 15 dkg burgonya
- 1 db vöröshagyma
- étolaj
- 1 evőkanál tamarind
- 2 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál barnacukor
Elkészítés:
A hagymát olajon dinszteljük, utána belekeverjük a curry pasztát, kicsit pirítjuk, majd felöntjük kókusztejjel és a húslevessel szósz állagúra sűrítjük, tamarinddal, kaffír lime levélel, illetve lime lével ízesítjük. A sósságát halszósszal állítjuk be. Főtt burgonyával adagonként botmixerrel összeturmixoljuk. A vékony karikákra vágott salotta hagymát a 70 fokos sütőben sütőpapírra teregetve 3 órán át szárítjuk, míg ropogós nem lesz. A megsült kolbászokra rátesszük a szószt, a felkockázott ananászt, valamint a szárított salotta hagymát. Jó sörözést a hétvégére!
Tormás paradicsomfalatok a meccshez
Minden meccshez új sörkorcsolyát álmodni emberpróbáló feladat, de ne adjuk fel! Szerencsére a Sörmitöbb receptversenyt hirdetett már 2016-ban is, és a legjobbakat közreadta. Íme, az egyik! A pilzeni sör mézes, kenyeres, malátás édességéhez és elegáns, zöldségesen száraz komlózásához remekül illik bármilyen krémsajt, amit egy kis karakteres zöldség és pár pikáns, enyhén csípős íz még jobban kiegészít.