Hozzávalók:
egy közepes méretű dinnye negyede
egy marék fenyőmag
egy kisebb fej lilahagyma
egy citrom leve
feta sajt, ehhez a mennyiséghez kb. 10 dkg
bors
friss mentalevelek
Elkészítés:
A hagymát szálasra vágjuk, és a citrom levélben áztatjuk, amíg a többi hozzávaló el nem készült. A dinnyét meghámozzuk, felkockázzuk, kimagozzuk. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, a mentát felvágjuk, a fetát szintén. Végül tálba rendezzük az összes alkotóelemet, tekerünk rá egy kevés borsot, rámorzsoljuk a fetát a tetejére. Pirítóst adhatunk mellé.
Majonézes virsli saláta
Néha nem vágyunk túl nagy ebédre, megelégszünk egy könnyű, egyszerű salátával. Ezzel a virsli salátával alig van munka, mire megkeverjük a tartárt és belekarikázzuk az alapanyagokat, a virsli is kihűl. Magos kenyérrel a legfinomabb.