Hozzávalók:
7 evőkanál cukor
2 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
0,5 dl olaj
1,5 dl tej
15 dkg darált dió
15 evőkanál liszt
egy csipet só
1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A cukrot a tojásokkal fehérre, habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a diót, lisztet, sót, szódabikarbónát, végül a tejet. Egy kis méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük a süteményt.
Alapreceptek: a kevert tészta
Mindenki imádja a házi süteményeket, az is, aki eszi, és szerintem az is, aki elkészíti, mert kevés, rosszul elsült kísérlettől eltekintve ezekkel a sütikkel igazi sikereket lehet aratni. Szeretnénk segítséget nyújtani, ezért megmutatjuk a különböző alaprecepteket, amelyek birtokában nyugodtan neki lehet állni a sütisütésnek. Lássuk is az elsőt, a kevert tésztát!