Hozzávalók:
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
7,5 dkg liszt
25 dkg étkezési keményítő
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1-1 teáskanál fahéj és őrölt kardamom
a díszítéshez dió
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Evőkanálnyi mennyiséget veszünk a tenyerünkbe, gombóccá formáljuk, és egy-egy diódarabot nyomunk mindegyik tetejébe. 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük a puszedliket.
Miért éppen a hal és a pulyka kerül az ünnepi asztalra?
Az év végi ünnepek étkezési szokásai többé-kevésbé minden háztartásban hasonlóak. Az utóbbi időkben mind több helyen kerül új, eltérő fogás az asztalokra. Mutatjuk az okokat!