Hozzávalók:
5-6 db krumpli
5-6 evőkanál olivaolaj
só, bors, esetleg egyéb fűszer, amivel ízesíteni akarjuk
A krumplit meghámozzuk és uborkagyaluval felszeleteljük. A lehető legvékonyabb darabok kellenek. Az olajban elkeverjük a borsot és ha egyéb fűszert akarunk (akár direkt sült burgonya fűszerkeveréket vagy szárított fokhagymát, amihez kedvünk van) és elkeverjük a krumplival. Ügyeljünk rá, hogy minden szelet olajos legyen.
Most jön a macerás rész, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egymás mellé rajuk a szeleteket, hogy ne fedjék egymást. Ennyi krumplihoz 3 nagyobb tepsi kelleni fog. Sózzuk majd előmelegített sütőbe tesszük. Sütőtől függően 10-15 perc alatt ropogósra sülnek a szeletek.
Tálaljuk ketchuppal vagy fűszeres tejföllel, finom rágcsálnivaló és sokkal egészségesebb, mint a zacskóban vett társai.