Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 2 dl víz
- 2 dl szétturmixolt eper
- 0,5 l tejszín
- fél citrom leve
- 1/2 dkg zselatin
Elkészítés:
Szirupot főzünk a cukjorból és a v ízből. Ha kész, hozzáadjuk turmixolt epret, a citromlevet és a feldott zelatint. Hagyjuk kihűni, majd tegyük a mélyhűtőbe. Amikor kezd kocsonyásodni, akkor verjük habbá a tejszínt, lágyan keverjük össze az egészet, és tálkába öntve, vagy dobozba rakva tegyük vissza a fagyasztóba. Isteni finom!
Édes Nosztalgia Újszászon
Túrógombóc torta, habos isler, joghurtos homoktövis fagyi… és ez csak három abból a napi 38-40 féle különlegességből, amit feltétlenül meg kell kóstolni a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszászon, a Nosztalgia Cukrászdában! Csak úgy hívogat a takaros, virágos kis parasztház a Mátyás király utcában. A mennyei illatok és a rengeteg vendég pedig elárulják, jó helyen járunk!