Hozzávalók:
- 1 nagy saláta
- 2 dl tejföl
- kb. 5 dkg zellergumó
- pár szál zeller zöld: apróra vágva
- 5 dkg márványsajt: reszelve
- só
- fehér bors
Elkészítés:
Sós vízben főzd puhára a zellert. A végén tedd turmixgépbe, hogy pépes legyen. Így add hozzá a tejfölt, a márványsajtot, a zeller zöldet, és ízesítsd a fehér borssal.A fejes salátát megtisztítva, leveleire szedve, papírtörölközővel leitatva tedd tálba. Most jöhet a nyakon öntés az említett módon készített dresszinggel! Kóstolj bele, és tudni fogod, ez a tavasz! Jó étvágyat!
Mezőföldi fácán leves fás galuskával
Ezt a pompás levest Sebők István vezető konyhafőnöktől tanultam Bikácson. A Zichi Park Hotel étlapját úgy alakította át, hogy azt a helyi alapanyagokból a helyi receptekkel, ízvilággal tárja a vendégek elé. Ettől a levestől el voltam ragadtatva. A receptet elkértem, és most megosztom veletek! Ahogy mondani szokták, ettől még a halott is felkel!