Hozzávalók:
60 dkg friss tőkehal filé
3 evőkanál liszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 db tojás
1 teáskanál csomag sütőpor
1,5 dl HIDEG sör
1 dl szódavíz
1 teáskanál só
bors
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy minden összetevő hideg legyen, ettől lesz majd a halon a bunda igazán ropogós. A lisztet, keményítőt és sütőport összekeverjük, beleütjük a tojást, adunk hozzá a sörből, ha kell, a szódából is, és egy sűrű palacsinta tésztát keverünk. Ne keverjük túl, mert szeretnénk, ha a szénsav nem menne ki a tésztából. A halat papírtörlővel szárazra töröljük, majd megsózzuk. Belemártjuk a sörtésztába, és a forró olajba téve 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Nedvszívó papíron leitatjuk a felesleges olajat, és sült krumplival, kapribogyós majonézzel, vagy borsópürével azonnal tálaljuk.