- 50 dkg darált pulykahús
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- frissen őrölt bors
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 zacskó ropi
- sütéshez olaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A húst jól összedolgozzuk az áttört fokhagymával, fűszerekkel. Diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró olajban vagy kókuszzsírban kisütjük. Ropit szúrunk a golyókba, és már kész is a kézreálló, könnyű fogás! Ez nem varázslat! Ez „csak” nagyon fini! Jó étvágyat!
Nem árt a mediterrán konyha trükkjeit is bevetni, ha fogyókúrázni szeretnénk. A pulyka pedig kifejezetten alkalmas a karcsúsító menü összeállítására. A kettő házassága biztos sikert jelent, főként, ha a napi menetrendbe beépíted a sétát, a kerékpározást, az úszást, egyszóval kezdjünk aktívabban mozogni!