Hozzávalók 2 ínyenc szájhoz:
- 3 szál szárzellerszár
- 3 db alma
- 13 dkg pirított dióbél
- 1,3 dl majonéz
- 1 ek cukor
- 1/2 ctrom leve
- só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
Mosd meg, és a látható módon "karikázd" fel a zellerszárakat. Tedd egy szép tálba. Készíts majonézt, kockázd fel az almát, amit azonnal locsolj meg a citromlével. Egy serpenyőben kissé pirítsd meg a diót, hagyd kihűlni, majd kézzel morzsold le róla a dióbél pernyéjét. Keverd össze a majonézt az almával és a dióval. Kis tálban készítsd a zeller mellé, de össze is keverheted az egészet! Magában vacsorára is jód, de kipróbálhatod például hideg sült pulykacombhoz is! Jó étvágyat! Aztán döntsd el, használt-e a zeller?
Zellerszár túrókrémmel töltve
Tökéletesen alkalmas az éhség azonnali elűzésére anélkül, hogy kalória százakat vennénk magunkhoz, vagy teletömnénk magunkat valami azonnal kéznél lévő péksüteménnyel. Nem mondom, hogy nálam mindig így néz ki egy előétel, mert hazudnék, nem mindig díszítem így fel, pedig kéne. Amíg pepecseltem vele, az étvágyam is kicsit csökkent, és őszintén szólva jobban esik egy ilyen szépen tálalt nassot megenni, mint csak a konyhapult mellett állva rágcsálni a zellerszárakat. Próbára fel!