ínyencség cikkek

Egyben sütött májak
Soha nem volt olyan egészséges London lakossága, mint a György-korabeli években. Az ok rém egyszerű, sok friss zöldséget, halakat, és BELSŐSÉGEKET ettek. Ez utóbbi nem igazán divat nálunk manapság, pedig nagyon kár, ha lemondunk róla. Ezt is feltétlenül ki kell próbálni - ez ajánlja a Magyar Sörgyártók Szövetsége is!

Márton-napi libamáj tokaji mártásban érlelt szőlővel
Aki nem eszik libát Márton napján, egész évben éhezni fog – szól a szólás-mondás. Libahúst nem, de libamájat készítettem, és hogy a bor se maradjon ki, tokaji aszú is a menüsor része lett. Nos, így nem éhezik Pammer Lívia soha! Kóstold meg!

Tuti séf ad tippeket és receptötleteket
A jó idő beköszöntével hivatalosan kezdetét vette a grillszezon. A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program a barátok vagy a család összehozására. Sőt, még az alakunknak is jót tehetünk az ínycsiklandozó grillételekkel, ha figyelembe vesszük Barcza Zoltán, a hévizi Carbona séfjének tippjeit.

Crostata Mocha
A csokoládés mokka krémmel készített Crostata mindent visz, megéri időt szánni az elkészítésére! Ez a recept az 1895-ben Torinóban alapított gyár egyik féltett egyik kincse. A csokoládé és a kávé ötvözése pedig bámulatos eszköz ahhoz, hogy elkápráztassuk a kedvesünket Bálint-napon!

Vaddisznós szabolcsi töltött káposzta
Imádom a vadételeket! Ilyenkor ősszel, meg egész egyszerűen a konyhába, illetve az asztalhoz csábítanak! Úgy látszik, nemcsak én vagyok ezzel így, mert a DoQ egy egész sorozatot szentel ezeknek a recepteknek - minden csütörtökön 17 órakor! Ez a recept is onnan származik!

Vörösboros báránypörköltem
Saját, jól bevált hentesem ajánlotta, hogy remek bárányhús érkezett, amikor épp tanácstalanul álltam a pult előtt, és valami újdonságra vágytam. Rögtön kaptam is az alkalmon! Akkora sikert arattam, hogy csak na! Egy falat sem mardt, és ahogy mondasni szokták, a mosogatógépnek sem akadt sok dolga! Feltétlenül próbáld ki! Erre is érvényes, hogy nagyobb adagot érdemes készíteni egyszerre, mert ízletesebb lesz!

Francia királyi szeretők csábereje
Egyszerű is, meg úri is ez a zseniális zellersaláta, amit Monacóban gyakran előforduló televíziós kolléganőmtől tanultam. Ma már egyre többen szeretik a zellerszárat, de amikor úgy 30 éve berobbant a konyhámba, még nem sejtettem, hogy mekkora siker lesz a baráti körben. Azt már csak később tudtam meg, hogy a XVII. században gyakran használták a francia királyi szeretők, mert úgy vélték, erősíti a nemi vágyat. Ezt nem tudom, de az biztos, hogy erősíti az immunrendszert. Erre pedig most, tél elején, nagy szükségünk van!

Fácánsaláta
Ez a recept hat éhes szájhoz elegendő. Különösen az ínyenceknek, és az őszi ízek kedvelőinek ajánlom! Színes falevelek, doromboló kályhák, egy kis kényeztetés... Nekem ezt jelenti ez a saláta!

Nyers céklasaláta - Márti üdítő ötlete
Kedvencem a cékla! Minden módon elkészítve! Igaz, hogy mindkét kezed bíborvörös, mire elkészül, de kit érdekel! Tudjuk, hogy a keleti orvoslás egyik legnagyobb "fegyvere" a cékla, de a Földközi-tenger környékén is már 3 ezer éve ismerik. Csökkenti a vérnyomást, a koleszterin szintet, a csontritkulás, a szívroham veszélyét, rengeteg benne az antioxidáns, a folsav... és isteni finom!!!!

Ez aztán a fekete leves!
Hosszan vagy röviden, a kávé a mindennapjaink részét képezi. De hogyan igazodjunk el a különböző fajták és keverékek között? Most elmondjuk, honnan származnak a világ legjobb kávéi!