Hozzávalók:
- cékla
- hagyma
- só
- ecet
- tejföl vagy joghurt
Elkészítés:
Semmiből nem adtam mértéket, mert igazán mindenkinek az ízlése dönt arról, hogy miből, mennyit használjunk! Tehát jól csutakold meg a céklákat, és úgy, nyersen reszeld le káposztareszelőn. Ugyanígy tégy a hagymával. Keverd össze, locsold meg sós-ecetes vízzel. Tedd a hűtőbe néhány napra. Tálaláskor öntsd nyakon tejföllel vagy joghurttal!
Pompás saláta bébicéklából
Kicsi korom óta imádom a céklát. Ilyen kicsivel viszont még nem volt dolgom. Kedvenc bizöldségesem adott hozzá ötletet is. Ha még pikánsabbat szeretnél, akkor úgy hámozd meg, hogy a gyökérzet vége rajta maradjon. Felkarikázni sem kell, mert olyan kicsi, hogy pár óra alatt úgy is átjárja a salátalé. …És jól mutat az asztalon egy ilyen vicces saláta.