Hozzávalók:
- 3,5 kg bárányhús felkockázva
 - 45 dkg füstölt mangalica szalonna felkockázva
 - 3 ek mangalica zsír
 - 4 fej vöröshagyma
 - 1 fej fokhagyma
 - 25 dkg koktélparadicsom
 - 1 db paradicsompaprika
 - 2 db zöldpaprika
 - 3 db babérlevél
 - 1 kk kakukkfű
 - 6 db borókabogyó
 - 1 tk borsikafű
 - 2,5 ek fűszerpaprika
 - 3 dl száraz vörösbor
 - só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
 
Elkészítés:
Nekem szerencsém van, mert a hentes bácsi azonnal fel is kockázza a kért húst. Ügyelj rá, hogy csontos falatok is legyenek benne, mert annál ízletesebb lesz a végeredmény. Tisztítsd meg a hagymákat, és kockázd fel. Tedd ezt a fokhagymával is, és tenyérrel vagy a kés fokával nyomd szét. Ugyancsak kockázd fel a mangalica szalonnát is. Mosd meg a paradicsomokat és a paprikákat, az utóbbiakat karikázd fel.
Egy kuktában olvaszd fel a zsírt, dobd rá a szalonnakockákat. Ha aranybarnára sült, tedd rá a hagymát. Pirítsd üvegesre! Borítsd rá a húst, óvatosan kevergesd, hogy minden oldalát megkapja a forró zsír egy picit. Most húzd le a lángról, add hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, és egyenként add hozzá az össze többi fűszert. Öntsd rá a vörösbort, majd zárd le a kuktát. Kis lángon főzd tovább kb. 45 percig. Ha lekerült a fedő, ízleld meg, és adj hozzá még egy kis sót, tekerj hozzá egy kis borsot, ha kell. Natúr főtt, sós krumplival tálaltam. Pompás lesz! Kínálj hozzá egy kis vöröbort!