- 1 db fácán
 - 20 dkg burgonya
 - 2 tojás
 - 2 tojás sárgája
 - 15 dkg zeller
 - 20 dkg alma
 - 10 dkg petrezselyemgyökér
 - 5 dkg sárgarépa
 - 2 g fekete bors
 - 3 dkg mustár
 - 1 dl fehérbor
 - 1 dl olaj
 - 2 citrom leve
 
Elkészítés:
Tedd fel a fácánt a petrezselyemmel, a sárgarépával, a zellerrel és kellő mennyiségű sóval főzni. A pucolt krumplit és a két egész tojást szintén felteszed főzni. Ha a burgonya puha, a tojás meg kemény, megpucolod, -hámozod, és kockára vágod. Ha a fácán is puha, leszeded csontjáról, és mellette főtt zöldségekkel valamint a vöröshagymát szintén kockára aprítod. Öntsd le az olajjal, a citromlével, a mustárral, a fehérborral és a két sárgájával. Ha még kell, megsózod, és az egészet jól összekevered.
Kínálhatod pirítóson, kávéscsészével formálva kúp alakban, tojásszeletekkel, céklával díszítve... "és valahány név a naptárban"... A fantáziádra bízom! Nagyon szexi előétel egy vacsihoz! Jó étvágyat!