Életforma.hu


Fácánerőleves sercegés és erdőzúgás kíséretében

Fácánerőleves sercegés és erdőzúgás kíséretében 

Segal Viktor és Vida József erdei gasztrokalandjai ámulatba ejtettek. Sercegés és erdőzúgás címmel megjelent szakácskönyvük 55, a magyar vadon kincsestárából készült – köretként pedig Széchenyi Zsigmond örökbecsű mondatait tálalták. A minap kaptam egy fácánt pompásan felpucolva, és azonnal tudtam, hogy ebből remek leves lesz. Kicsit átírtam, mint minden receptet, és sajnos őzlábgombát sem kaptam ezért a palacsintatésztás köret elmaradt, de azért így is nagyszerű ínyencség kerekedett!
Mezőföldi fácán leves fás galuskával

Mezőföldi fácán leves fás galuskával 

Ezt a pompás levest Sebők István vezető konyhafőnöktől tanultam Bikácson. A Zichi Park Hotel étlapját úgy alakította át, hogy azt a helyi alapanyagokból a helyi receptekkel, ízvilággal tárja a vendégek elé. Ettől a levestől el voltam ragadtatva. A receptet elkértem, és most megosztom veletek! Ahogy mondani szokták, ettől még a halott is felkel!   
Mézes-csípős fácángolyók

Mézes-csípős fácángolyók 

Vadételeket készít bátor vállalkozóknak a DoQ minden csütörtökön délután ötkor. Ezt a receptet is onnan tanultam! Nem kell hozzá szuper konyhai tudás, csak egy kis szeretet, és a vadételek tisztelete! Vágj bele, és a pasid elájul!
Fácánsaláta

Fácánsaláta 

Ez a recept hat éhes szájhoz elegendő. Különösen az ínyenceknek, és az őszi ízek kedvelőinek ajánlom! Színes falevelek, doromboló kályhák, egy kis kényeztetés... Nekem ezt jelenti ez a saláta!  

Fácánlevesem a vasárnapi családi asztalra - fickósítóval! 

Elárulok egy nagy titkot! Most ünnepeltük a szüleim 65. házassági évfordulóját. A szűk családi díszebédet boldogan vállaltam! Ez a leves erre az alkalomra készült! Mindkettő feledhetetlen volt! A friss zöldségeket pedig kedvenc biozöldségesem szállította. Sok az ízletes hozzávaló, de korántsem bonyolult!     

Könnyű fácánleves fürjtojással Józsi barátomtól 

Józsi barátom - okkal - nagyon vigyáz a cukrára. Ezért szeretem náluk az ünnepi menüket, mert mindig valami "karcsúsító" költeménnyel készülnek. Legutóbb fácánból főtt leves volt az ebéd fénypontja! A fácán, a galamb, a gyöngytyúk levese egyszerűen gyógyszer a betegeknek is!