Hozzávalók:
maradék főtt vagy sült csirkehús
25 dkg rövid penne
1 sárgarépa lereszelve
fél fej hagyma apróra vágva
1 doboz ananász konzerv, vagy egy kisebb friss ananász
majonéz
só
bors
chili pehely
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük, lehűtjük. A húst feldaraboljuk, összekeverjük az almareszelőn lereszelt répával, a hagymával, ananásszal, tésztával, majd adunk hozzá néhány kanál majonézt, ízesítjük sóval, borssal. Legalább egy napot hagyjuk a hűtőben érni.
Ananászos csirke
Ez a kissé ázsiai beütésű recept népszerű lesz azok között, akik kedvelik a hús-gyümölcs párosítást. Előnye a receptnek azon kívül, hogy finom, hogy nem kell hozzá semmi különleges alapanyag, hiszen a szójaszósz is lassanként minden háztartásban megtalálható lesz.