Hozzávalók:
- 4 tojás sárgája
- 4 ek cukor
- 350 g mascarpone
- 200 g gesztenyepüré
- egy fél bio-citrom héja
- 250 ml kávé
- 125 ml rum
- kakaó a díszítéshez
- 2 csomag babapiskóta
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a gesztenyepürét és a mascarponet, majd a reszelt citrom héjat. Összekeverjük a kávét és a rumot, majd a babapiskótákat egyenként belemártjuk, és a masszával rétegeket képezve tálba helyezzük. A tiramisut hideg helyen állni hagyjuk, majd fogyasztás előtt megszórjuk kakaóval.
Élet a gesztenyepürén túl
A pürénél és sült gesztenyénél általában véget ér a fölsorolás, ha a gesztenyéről van szó. Pedig sokoldalúan felhasználható termés, amelynek hazai fogyasztása meglehetősen korlátozott, a termékek döntő többsége import gesztenyéből készül. Lássuk, mihez kezdjünk vele!