Tiramisu cikkek

Ilyen az eredeti olasz Tiramisu
Az olaszok rendkivül büszkék az ételeikre, legyen szó tésztákról, húsételekről vagy éppen desszertekről, ragaszkodnak az autentikus receptjeikhez. Tiramisu dolgában sem ismernek tréfát.

Tiramisu pohárkrém
Az igazat megvallva, tiramisu szeletnek indult, ami lett is volna, ha kivárjuk a megfelelő időt a dermedésig. De hát az ember gyarló, és nem vár… Aztán, mikor belevágtam a szépen összeállított desszertembe, és észleltem, hogy nem oké a zsoké, akkor gyorsan átkonvertáltam pohárkrémmé a tepsi tiramisut. Meg kell mondjam, meglepő módon még jobb is volt így pohárból eszegetni – írja blogjában Pammer Lívia.

Gesztenyetiramisu az ünnepre
Megvallom őszintén, én már ilyenkor kezdem gyűjteni a karácsonyi recepteket, ötleteket. A gesztenyét különösen imádom, szerintem íze, illata pompásan illik az ünnep hangulatához. Ezért is örültem, amikor ezt a különleges receptet megkaptam Alsó-Ausztriából. Ha pont nincs időd kiugrani Sulz im Wienerwaldba, a Landgasthaus Stockerwirt étterembe, akkor most ugorj neki. Mire eljön a karácsony már profi leszel benne!

Ünnepi tiramisu - bűntudat nélkül
Nyakunkon az ünnepek, és ilyenkor még az egészségtudatos életmódot folytatóknak is kijár egy kis finomság. Ha Te is közéjük tartozol, akkor akkor most segítek! Léteznek olyan süteményporok, amivel pillanatok alatt csodást varázsolhatsz az ünnepi asztalra még akkor is, ha egyébként számolod a kalóriákat. Az aktív és tudatos életmód híveinek kifejlesztett brownie és muffin alapanyagok nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, viszont magas fehérje- és rosttartalommal rendelkeznek. A könnyen elkészíthető, ötletes receptet Dudás Lili fitneszedző, életmód tanácsadó ajánlásával adom közre.

Tiramisu kicsit másként
A mascarpone sajt elengedhetetlen eleme a tiramisunak, de még azt is lehet tovább csavarni, hogy még őrjítőbb legyen. Mondjuk gesztenye masszával, és rummal...

A sokoldalú tiramisu
A tiramisut mindenki szereti, elkészíteni gyerekjáték, azonban azt vajon tudod-e, hogy variálni is lehet számtalan módon? Megmutatjuk, mi hogyan csináljuk.

Tiramisu zabcake
Hihetetlen jó találmány, ahogy a kávés piskótadarabok keverednek a friss mascarponéval, a kakaópor pedig még extra ráadás rajta. Remek pohárdesszertként is el lehet készíteni.

Tiramisu cannoli
A két tipikus olasz édesség, a cannoli és a tiramisu házasításával készült ez a mutatós és finom édesség.

Hamis tiramisu torta
A tiramisúnak rengeteg változata van, készítik málnával, eperrel, pohárkrémként. Mutatunk egy olyan verziót, ahol a mascarpone helyét a tejföl veszi át. Érdekes megoldás!

Málnás tiramisú
Babapiskótából nagyon sokféle desszert készíthető, a tiramisú a klasszikus babapiskótás édességek közé tartozik. Ha pedig málnával kombináljuk, isteni kombinációt hozhatunk létre.
Karamellás tiramisu torta
A mascarpone alapú krémsajtos, tejszínes krém a világ egyik legfinomabb ételei közé tartozik. Az olaszok nagyon értenek a tiramisu készítéshez, aminek ez a krém az alapja. Csánk Györgyi csodálatosan szép - és biztos nagyon finom - tortát kreált belőle.
Mindenki kedvence: a tiramisu
Szerintem ha világszintű felmérést készítenének a desszertek népszerűségéről, a tiramisu az első tízben végezne. Nálam mindig van otthon babapiskóta és egy doboz mascarpone vészhelyzet esetére - és ezek a vészhelyzetek elég sokszínűek tudnak ám lenni! -, a tojás úgyse fogy ki sose a hűtőből, úgyhogy nincs akadálya egy jó tiramisunak, a nap bármely szakában legyünk is.
Poharas tiramisu - a 10 perces desszert
Van az igazi tiramisu, a hamis tiramisu és a poharas. Ez utóbbiban a mascarponét lecseréltük túróra, de ez szinte semmit sem változtatott az ízvilágán, sőt még különlegesebbé tette. Az elkészítésénél pedig csak az elfogyasztása volt gyorsabb.
Vége az eredeti tiramisunak! Mutatunk egy újat...
Hetvenöt év után bezár az az étterem, amely örökre beírta magát a gasztronómia történetébe: itt készítettek először tiramisut. Az 1939-ben megnyílt trevisói La Beccherie különlegessége annyira olasz, hogy szeretnék, ha a klasszikus, kávés sütit az EU is védelem alá helyezné.
Gyors tiramisu
A tiramisu talán a legismertebb és nálunk az egyik legkedveltebb olasz desszert. Oly annyira honosítottuk, variáltuk, hogy lassan a „szülei” sem ismernek rá. Az alap-hozzávalókon persze mi sem változtattunk, de az elkészítés idején igen.
Dobódj fel egy Barackos Tiramisuval!
Dobj fel! - íme az ellenállhatatlan kávés krémdesszert nevének jelentése. Ezúttal viszont a hagyományos tiramisut dobtuk fel némi barackkal!