
Itt van rögtön egy hamis tiramisu, amiben a mascarpone helyét a tejföl veszi át, ettől kicsit talán még könnyedebb desszertet kapunk.

Ági málnával kombinálja a mascarponés édességet, ettől aztán olyan üde lesz a tiramisuja, amiért mindenki odáig lesz, és a receptet követeli.
Eszünkbe nem jutna, hogy karamellával kombináljuk ezt a sütit, de Györgyi torta formára alakította, és gazdagon csempészett a rétegek közé - na meg a rétegek tetejére - karamellát. Csodás a végeredmény!

A következő meglepő variáció a gesztenyés tiramisu, amibe gesztenyemasszával házasítjuk a krémsajtot, és adunk hozzá jófajta rumot is. Kényeztető télies desszert.
A poharas tiramisuban a mascarpone átadta a helyét a könnyed túrónak, pohárba költözött, és egy szempillantás alatt elfogyasztható édesség lett belőle.
Mutatunk egy friss, tavaszias, gyümölcsös változatot is.
És akkor itt egy barackos is, aminek a receptjében zselatin van, aminek a magunk részéről nem vagyunk barátai, de hát ahány ház, annyi szokás.
Végül pedig, de egyáltalán nem utolsó sorban álljon itt az eredeti recept, amit minden mascarpone rajongónak szeretettel ajánlunk figyelmébe.