Karamell cikkek

Sajttorta málnazselével, sós karamellel Pammer Livitől
Olyan régóta motoszkált már a fejemben a sajttorta, hogy muszáj volt végre elkészítenem. Gyors desszert, csak azt kell kivárni, hogy a hűtőben megdermedjen, és már tálalható is. Először úgy gondoltam, hogy csak sós karamell lesz a kiegészítője, de aztán került bele egy vékony csík málnazselé… jó döntésnek bizonyult!

Sajttorta sós karamellás mandulával
Karamellt készíteni csak látszólag egyszerű, számos apró trükkje van, amit érdemes ismerni a siker érdekében. A túrós, sajtkrémes töltelék azonban önmagában is elég lenne a csodához.

Katalán krém
Tipikus katalán édesség, nem azonos a franciák créme brulée-jével, és erre a katalánok nagyon is kényesek. Barcelonában kóstoltam, ahol nincs tapas bár katalán krém nélkül.

Sajttorta almakaramellel
Mivel most valami túrós sütit kívánt az én drága férjem, klasszikus sajttortát csináltam, mellé járt a fincsi karamell, na meg egy kevés pörkölt mandula, hogy egy kis roppanós is legyen benne. Nekünk ezzel a változattal is nagyon bejött a sajttorta.

A sokoldalú tiramisu
A tiramisut mindenki szereti, elkészíteni gyerekjáték, azonban azt vajon tudod-e, hogy variálni is lehet számtalan módon? Megmutatjuk, mi hogyan csináljuk.

Banoffee pite
Két dolog jut róla eszembe. Az első: ez merénylet az emberiség ellen! A második: nem érdemes nélküle élni. Nos, aki ezt az ellentmondást fel tudja oldani valamilyen módon, ne habozzon megosztani velem a megoldást. És hogy miért Banoffee? Mert az angolok összeházasították a banán és a toffee (karamell) szavakat. Ötletes, nemde?

Sült ananász karamell szósszal
Néhány éve tele vannak a szupermarketek ananásszal, igazán jó áron is hozzá lehet jutni ehhez a csemegéhez. Készítsünk belőle különleges ínyencséget!

Crème brûlée, a vaníliás csodakrém
A crème brûlée (ejtsd: krem brülé) magyarul azt jelenti: égetett krém. Hagyományos francia desszert, tulajdonképpen nagyon egyszerű, ám nagyszerű édesség. Csodás, selymes vanília krém, melynek tetején rajta roppanós karamellréteg. Egy desszert, amiben nincs semmi faxni, a végeredmény mégis csodálatos.