Életforma.hu


Sajttorta málnazselével, sós karamellel Pammer Livitől

Sajttorta málnazselével, sós karamellel Pammer Livitől 

Olyan régóta motoszkált már a fejemben a sajttorta, hogy muszáj volt végre elkészítenem. Gyors desszert, csak azt kell kivárni, hogy a hűtőben megdermedjen, és már tálalható is. Először úgy gondoltam, hogy csak sós karamell lesz a kiegészítője, de aztán került bele egy vékony csík málnazselé… jó döntésnek bizonyult!
Sajttorta sós karamellás mandulával

Sajttorta sós karamellás mandulával 

Karamellt készíteni csak látszólag egyszerű, számos apró trükkje van, amit érdemes ismerni a siker érdekében. A túrós, sajtkrémes töltelék azonban önmagában is elég lenne a csodához.
Katalán krém

Katalán krém 

Tipikus katalán édesség, nem azonos a franciák créme brulée-jével, és erre a katalánok nagyon is kényesek. Barcelonában kóstoltam, ahol nincs tapas bár katalán krém nélkül.
Sajttorta almakaramellel

Sajttorta almakaramellel 

Mivel most valami túrós sütit kívánt az én drága férjem, klasszikus sajttortát csináltam, mellé járt a fincsi karamell, na meg egy kevés pörkölt mandula, hogy egy kis roppanós is legyen benne. Nekünk ezzel a változattal is nagyon bejött a sajttorta.
A sokoldalú tiramisu

A sokoldalú tiramisu 

A tiramisut mindenki szereti, elkészíteni gyerekjáték, azonban azt vajon tudod-e, hogy variálni is lehet számtalan módon? Megmutatjuk, mi hogyan csináljuk.
Banoffee pite

Banoffee pite 

Két dolog jut róla eszembe. Az első: ez merénylet az emberiség ellen! A második: nem érdemes nélküle élni. Nos, aki ezt az ellentmondást fel tudja oldani valamilyen módon, ne habozzon megosztani velem a megoldást. És hogy miért Banoffee? Mert az angolok összeházasították a banán és a toffee (karamell) szavakat. Ötletes, nemde?
Sült ananász karamell szósszal

Sült ananász karamell szósszal 

Néhány éve tele vannak a szupermarketek ananásszal, igazán jó áron is hozzá lehet jutni ehhez a csemegéhez. Készítsünk belőle különleges ínyencséget!
Crème brûlée, a vaníliás csodakrém

Crème brûlée, a vaníliás csodakrém 

A crème brûlée (ejtsd: krem brülé) magyarul azt jelenti: égetett krém. Hagyományos francia desszert, tulajdonképpen nagyon egyszerű, ám nagyszerű édesség. Csodás, selymes vanília krém, melynek tetején rajta roppanós karamellréteg. Egy desszert, amiben nincs semmi faxni, a végeredmény mégis csodálatos.