Hozzávalók:
3 dl habtejszín (min. 30 % zsírtartalommal)
1,5 dl 2,8 % zsírtartalmú tej
8 dkg cukor
4 db tojássárgája
csipet só
1 vaníliarúd kikapart magja
a karamell réteghez 6 teáskanál cukor
Elkészítés:
A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, ehhez praktikus elektromos habverőt használni. Hozzáadjuk a sót és a vanília magokat. Öntsük hozzá a hideg tejszínt és tejet, keverjük alaposan el. Ha van rá időnk, néhány órán át hagyjuk állni a keveréket, hogy a vanília magok átadhassák intenzív ízüket a tojásos tejszínnek. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Porciózzuk ki a folyadékot 6 hőálló edénykébe, majd állítsuk őket egy tepsibe, és öntsünk bele annyi forró vizet, hogy a tálkák feléig, kétharmadáig érjen. Fedjük le alufóliával a tepsit, majd nagyjából fél óráig süssük a krémet. Akkor jó, ha már szilárd, de még remegős. Ne felejtsük el, hogy míg hűl, tovább szilárdul. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt mindegyiknek a tetejét szórjuk meg egy kanál kristálycukorral, és ún. konyhai fáklyával karamellizáljuk a cukor réteget.