Hozzávalók (6-8 adaghoz):
1 liter tej
8 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
egy késhegynyi fahéj
2 evőkanál kukoricaliszt
10 dkg cukor a krémhez
5 dkg kristálycukor a tetejére
Elkészítés:
Egy liter tejet felteszünk lassú tűzön melegedni, egy reszelt citrom héjával és a fahéjjal. Közben különválasztjuk a tojásokat, és alaposan felverjük a cukorral és a kukoricaliszttel. A tejet lehúzzuk a tűzről, és fokozatosan hozzákeverjük a tojásos cukorhoz, állandó kevergetés közben. Visszatesszük a közepesen meleg tűzre és tovább kevergetjük, amíg besűrűsödik. Itt a legfontosabb, hogy ne forraljuk fel, mert akkor a tojás összeugrik. Végül kisebb tányérkába öntjük, a spanyoloknak megvan erre a külön edényük, ami se nem túl nagy, se nem túl mély. Ha kihűlt, tálalhatjuk. Megszórjuk kristálycukorral és konyhai szakácsfáklyával ráégetjük, ami egy kemény, forró és roppanós cukor réteget eredményez.